Frequently Ask Questions:

You might find your some of your questions and answers here.


1. How to start a Travel Agency Business?

Ans.: The most important part to start any business is to know the full details about it.
  •  First, attend our two hours FREE Travel Business Seminar.
  •  Second, select your desired Business Package.
  •  Third, sign our MOA(contract) and attend our half day (5 hours) full training.
  • Process your business documents ( DTI or SEC, Mayor's permit, BIR, etc.) No need for Homebased operation.

2. When and where is Travel Business Seminar conducted?
Ans.: We are conducting business presentation during office days ( Monday to Saturday 9:00am to 6:00pm). Just visit our office at
Unit 9, 3rd Floor Lemon Square Bldg. 1199 EDSA Munoz Quezon City Phone No.: (632)245-8811 / Mobile No.: 09081139296 Email Address: tripoptionmarketing@gmail.com / franchise@tripoption.com


3. How long is the Business Seminar?
Ans.: It takes  two(2) hours only.


4. Your place is too far from us, is there any options to know more about the business?
Ans.: Yes, we also conduct Online Seminar tru Skype. Just connect with our Skype: trip.option


5. Where could i operate a Travel Agency Business?
Ans.: There is no limits, Trip Option System is operational anywhere as long as you have an internet connection. We are a 100% Online Travel Portal provider. You can operate at home, at your office or put up your own shop.


6. How to earn in Travel Agency Business?
Ans.: Earning is unlimited! Your earn an outright income for every transactions for Airline tickets, tour packages, hotels,VISA Assistance, Bus booking, Ferry, eloading, money remittance, etc. We discuss everything during the seminar.


7. Do we accept credit card payments from our clients?
Ans.: Yes, during your operation you can bill your clients and collect payments with their credit cards. We will discuss the details on how to accept credit card payments during the training.


8. I don't have experience in Travel Business, how could we run and operate this type of business?
Ans.: Trip Option designed an easy and simple travel portal. No need to master complicated GDS codes, everything is automated.Our training includes full system operation, marketing strategies and business operation manuals.


9. Why i must choose Trip Option compare to other competitors?
Ans.: First, our company is transparent and we never hype people here, we only offer and discuss what is true.Secondly, our business packages our more attractive and investment wise.

  • We offer FREE Travel Website for every Trip Option franchisee, no setup fee, no maintenance fee, no hosting fee, 100% FREE!Capture customers and travelers online with your website!A website alone would cost between 35K and 50,000 pesos. Many of our competitors either don’t offer a website.
  • Your account is Life Time, No Expiration, No royalties, no renewal fee.
  • Full Life Time Customer Support. We are dedicated to support you as our travel partners.
  • Your account is accessible anywhere, anytime.Can be accessed by more than one authorized person at the same time.!
  • Grab our Get1 Plus1 promo - limited offer only for first 50 accounts. Just avail any business package and get 1 branch account for FREE!

10. How about other technical questions about operations, rebooking,cancellation, refund and many others?
Ans.: Everything will be discussed during the full training that will last for almost 5 hours (half day).

For more information please see our Contact Details HERE.